dimarts, 31 de desembre del 2013

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC

El llibre Com parlar bé en públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat explica técniques i mètodes per tal d'aconseguir parlar bé en públic.

Primer de tot, hem de saber què s'entén per saber comunicar oralment:
- Saber fer una síntesi oral d'un tema qualsevol.
- Trobar arguments per defensar una proposta.
- Conèixer les tècniques bàsiques de la persuasió.
- Saber valorar: distingir la informació essencial de l'accessòria.
- Parlar amb precisió, brevetat i sense retòrica falsa.
- Saber pensar amb claredat.
- Saber fer una presentació de 10 minuts ben raonada.
- Trobar solucions creatives als problemes.
- Localitzar el costat positiu de les coses.
- Saber comprar, vendre i negociar.
- Saber transmetre una imatge de seguretat.



Un bon orador és el que sap improvitzar i desenvolupar-se amb naturalitat, el que és fa un bon guió i se'l memoritza bé per tal que si es queda en blanc poder improvitzar i no mirar el full. També és molt important la mirada ja que és amb el que conectes amb el públic "feedback", l'orador actuarà segons la reacció del públic. Ha de controlar la veu, és molt important que l'entonació, la respiració i els silencis els efectui d'una forma correcta. També ha de tenir present el volum, la velocitat, la vocalització, l'articulació i l'actitud.Un bon comunicador i una persona que té coses a dir sap que l'humor és molt important per establir contacte amb el públic. També és important que l'orador domini la llengua amb la qual s'expressarà en el seu discurs.

En quant al llenguatge corporal, l'orador s'expressa amb la mirada, el moviment de les mans, la postura, la distancia interpersonal, l'aparença i la manera de vestir. És molt important començar amb un somriure sempre que el tema que es tracti el mereixi, això provocarà simpatia i confiança cap al públic.

Per últim, el llibre remarca que el més important d'un discurs és la introducció i la conclusió. La introducció si és bona l'orador ja tindrà al públic a la butxaca, l'haurà seduit i se l'haurà guanyat. Finalment a la conclusió és quan el públic també mostra més atenció i s'ha d'acabar igual de bé que s'ha començat per tal de que el discurs tingui èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada