dimecres, 4 de desembre del 2013

Youtube, el món vist en video

Què és Youtube?

YouTube és una web dedicada a vídeos, on usuaris comuns i empreses poden publicar i compartir vídeos en format digital. 

ser creada el febrer de 2005, per tres pioners de la famosa web de gestió de transferències en línia, PayPal . Ells són Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim.


YouTube té com a format de vídeo estàndard a Adobe Flash , i és la web més popular a causa de la gran varietat i la facilitat per publicar vídeos. Es pot trobar una gran varietat de vídeos, des de produccions molt antigues, actuals, documentals, filmacions casolanes, instruccions de funcionaments de productes, programes, etc, i videoclips i qualsevol tipus de filmació que puguis imaginar.

Els  canals al Youtube

La gran novetat que va aportar YouTube va ser que tothom pot tenir el seu propi canal de TVi, a més, completament gratis . És tan simple com crear un compte a YouTube.
Els altres usuaris podran trobar aquests vídeos principalment a través de Google, el cercador propi de YouTube i directori de canals de YouTube on podràs navegar per temàtiques (música, entreteniment, bellesa i moda, ciència i educació, etc.).

Com funciona?

  El funcionament de YouTube és realment     molt senzill.
YouTube és un simple servei en el núvol, similar a Gmail, que et permet crear un compte amb el teu canal de YouTube. Un cop creat el teu canal pots pujar els teus vídeos en pràcticament qualsevol format modern.
Els teus vídeos poden ser públics o privats, pots agrupar per seccions (serien alguna cosa així com etiquetes) i llistes de reproducció (útil per concatenar diversos vídeos, per exemple, d'un curs) i poc més.+



1 comentari:

  1. m'ha quedat molt clar i es veu perfectament com funciona. Què fariem sense el youtube...?

    ResponElimina