divendres, 27 de desembre del 2013

TWITTER, FES LA TEVA PIULADA!



Per poder parlar bé sobre en què consisteix aquesta xarxa social, plantejaré quatre preguntes que més tard resoldré:

1. Què és Twitter?
2 .Com funciona?
3. Que altres aplicacions ofereix?
4. Qui són els fundadors de twitter?


QUÈ ÉS TWITTER?

Twitter és una aplicació web gratuïta de microblogging que reuneix els avantatges dels blocs, les xarxes socials i la missatgeria instantània. Aquesta nova forma de comunicació, permet als seus usuaris estar en contacte en temps real amb persones del seu interès a través de missatges breus de text als quals es denominen Updates (actualitzacions) oTweets, per mitjà d'una senzilla pregunta: Què estàs fent?.
COM FUNCIONA?
Els usuaris envien i reben updates d'altres usuaris a través de breus missatges que no han de superar els 140 caràcters, via web, telèfon mòbil, missatgeria instantània o mitjançant el correu electrònic; i fins i tot des d'aplicacions de tercers, com poden ser Twitterrific, Facebook, Twitterlicious, Twinkle, i moltes altres.

A la secció del teu perfil pots estar al dia tant dels teus seguiments (following_profile) com dels teus seguidors (followers_profile). A més de buscar amics, familiars, companys o altres persones del teu interès, Twitter també ofereix altres opcions, com buscar en altres xarxes, convidar amics per email o seleccionar usuaris recomanats.
QUÈ ALTRES APLICACIONS OFEREIX?
Twitter ofereix diverses aplicacions que permeten des de buscar notícies o esdeveniments fins a trobar feina, però també hi ha infinitat d'aplicacions en línia basats en Twitter que amplien les seves possibilitats i per a tots els sistemes operatius.
Algunes de les moltes aplicacions de Twitter són: SearchTwitter, TwitPic, Twitter Job Search o Twitmail. Altres aplicacions conegudes basades en Twitter són: The twitter Updater, Twitterrific, TwitterFox o Twitterlicious.
QUI SÓN ELS FUNDADORS DE TWITTER?

Twitter va ser fundat al març de 2006 pels estudiants de la Universitat de Cornell a Nova York, Jack Dorsey, Biz Stone, Evan Williams i Noah Glass. Els tres primers cofundaron la companyia Obvious que després derivaria en Twitter Inc. Actualment l'equip de Twitter està compost per 18 persones. Jack Dorsey és a més de cofundador el president de l'empresa. 

1 comentari: